Líbí se vám váš byt/dům? Co se vám na něm nejvíc líbí? Chtěl(a) byste něco změnit?

4 – Líbí se vám váš byt/dům? Co se vám na něm nejvíc líbí? Chtěl(a) byste něco změnit? – A

Published using Google Docs
4 – Líbí se vám váš byt/dům? Co se vám na něm nejvíc líbí? Chtěl(a) byste něco změnit? – A
Updated automatically every 5 minutes

Adéla: Líbí se vám ten dům? – Je takový starší, ale líbí se mi.

– Dobře, a co se vám na něm nejvíc líbí? – Nejvíce se mi něm líbí terasa a výhled na zahradu.

– A je něco, co byste chtěla třeba změnit? – Nic bych neměnila. Všechno se mi tam líbí.

Jan: Můj byt se mi líbí, zvláště kvůli tomu, že je v centru města. Je poměrně levný, a jak už jsem řekl, pouze deset minut cesty do školy.

Myslím si, že by občas mohl být silnější tlak v koupelně, to znamená, že průtok ve sprše a ve vaně by mohl bejt (být) rychlejší, ovšem mimo to jsem naprosto spokojený se svým bytem.

Lukáš: Líbí se mi ten dům. Je moc pěkný. Jak jsem říkal, je velký, prostorný, mám velkou rodinu, takže se tam všichni můžeme sejít.

Nejvíc se mi líbí společenská místnost, kde se všichni scházíme ve dvanáct hodin na společný oběd.

Jana: Víc se mi líbí ten byt v mém rodném městě, protože je v klidné části. Balkón směřuje do parku, takže je tam klid. Do parku můžu chodit venčit si svýho (svého) psa. A v Praze tam je trochu rušno a není tam úplně moc přírody, nebo ani blízko není žádný park, takže… Já mám radši tu přírodu a klid, takže se mně to víc líbí v mém rodném městě.

Tak možná na tom studentském bytě bych chtěla větší pokoj, protože to mám fakt takovou nudli. A mám tam jenom stůl a postel vlastně, už tam ani nemám skříň. Skříň mám pak jako na chodbě, takže musím pro všechny věci chodit na tu chodbu, pro všechno oblečení. Tak možná bych chtěla větší pokoj, kde (kam) si můžu dat (dát) i skříň a mít něco i v tom pokoji.

rodný – native, například rodný list, rodné číslo

Miroslav: Není to teda žádný luxus, ale líbí se mi, že tam mám možnost si sám vařit, což je… hodně příjemné, protože si můžu třeba ráno udělat vajíčka.

Na naší koleji bych chtěl změnit možná velikost postelí, protože jsem poměrně vysoký a bylo by to pro mě pohodlnější, kdyby postele byly větší a netrčely by mně nohy mimo postel.

Šárka: Líbí se mi moc, protože má takovou historii a vlastně jsme v něm s manželem vychovali děti.

– A chtěla by jsi (bys) na něm něco změnit, kdybys mohla? – Chtěla bych tam mít výtah.